Selecteer een pagina
 

Maar wat als… Nee! Gewoon doen!

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Waarom blijven dromen als je je dromen ook achterna kunt gaan

Mijn levensmotto. Ik word er altijd helemaal blij van!

Ik heb al een paar keer in mijn leven op een punt gestaan waarop ik enorme twijfels had of ik iets wel of niet moest doen. Zo wilde ik bijvoorbeeld heel graag stagelopen in het buitenland, maar durfde ik niet. Ik was bang, onzeker en dacht steeds, maar wat als… Het mis zou gaan? Of ik het niet leuk zou vinden? Mijn Engels niet goed zou zijn of ik heimwee zou krijgen? Zo kon ik altijd eindeloos doorgaan.

Maar wat als… Je het gewoon gaat doen en een supergave tijd gaat worden? Wat als je er later spijt van zou krijgen als je het niet zou doen? Wat als het allemaal wel mee zou vallen? Dan zou je jezelf toch voor je kop slaan?!

Achteraf ben ik zo blij dat ik het gewoon heb gedaan!! Ik ga je uitleggen waarom dit zo belangrijk voor mij was. Én waarom jij dat ook zou moeten doen!

Ik was 18 jaar, en ik had een beoordelingsgesprek op mijn stage. Alles was in orde en ik kreeg complimenten over mijn grafische werk. Er was wel 1 ding waar ik aan kon werken en dat was, jawel… Mijn zelfvertrouwen. Voor mij geen nieuws want ik wist maar al te goed dat ik veel te onzeker en verlegen was!

Mijn stagebegeleider vertelde verder en zei: “Weet je wat jij zou moeten doen? Stagelopen in het buitenland!”. Waarop mijn stagebegeleider van school heel enthousiast vertelde bij welke docent ik dan moest zijn! Mijn eerste reactie was – NO WAY! Maar een week later had ik een stageplek in Londen geregeld.

Ik had het idee van buitenland stage al zo lang in mijn hoofd, maar steeds durfde ik niet. Ik realiseerde me dat dit de laatste kans zou zijn en ik trok de stoute schoenen aan. Ik mailde de desbetreffende docent en wat blijkt, er was nog een plekje vrij bij een bedrijf in Londen. Ik maakte snel mijn cv en portfolio in het Engels, stuurde het door naar de docent en 2 dagen later kreeg ik een mailtje. AANGENOMEN!

En toen begon de hele riedel. Ik maakte kennis met het bedrijf, vond een woning met gezellig mensen en ik kocht een one-way-ticket. Op van de zenuwen begon ik aan dit grote avontuur, maar wat heb ik er veel van geleerd! Al mijn ‘wat-als’ vragen sloegen nergens op en ik heb een geweldige tijd gehad. Ik kan het iedereen aanraden en als ik het over zou mogen doen, zou ik helemaal niks veranderen!

Wat ik met dit verhaal wil zeggen, is dat het soms nodig is om jezelf in het diepe te gooien. Heb je een droom, ga er achteraan! Blijf niet eindeloos piekeren over alles wat fout kan gaan. Ik weet zeker dat het hele mooie dingen gaan opleveren!

Heb jij jezelf weleens zo in het diepe gegooid? En hoe heb je dat ervaren?