Selecteer een pagina
 

Waarom het hebben van Visitekaartjes nog steeds belangrijk is

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

‘Zijn visitekaartjes niet ouderwets?’ Dit krijg ik steeds vaker te horen. Tegenwoordig gaat heel veel communicatie via het internet en geprinte media-uitingen zie je steeds minder. Dit maakt ze echter niet minder belangrijk!

Visitekaartjes worden nog steeds veel gebruikt. Het is de ideale manier om je contactgegevens te verspreiden. Daarom moet je er eigenlijk altijd een paar op zak hebben. Je weet nooit wie je tegenkomt. Je kunt op een verjaardag zomaar iemand ontmoeten waar je mee kunt samenwerken of die gebruik wilt maken van jouw producten of diensten. Door een kaartje te geven zorg je ervoor dat ze je niet vergeten.

Ook voor op een beurs of netwerkbijeenkomst kan je eigenlijk niet meer zonder papieren visitekaartje. Je ontmoet zoveel mensen en door je kaartje kunnen mensen later nog contact met je zoeken.

“Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.”

Zorg er dus voor dat jouw kaartje professioneel is en geheel bij jou en jouw bedrijf past. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij een visitekaartje. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet:

Je logo moet er ‘groot genoeg’ en duidelijk leesbaar op staan. Dit is waardoor mensen je uiteindelijk gaan herkennen! Heb je ook al een huisstijl? Zorg dan dat je visitekaartje in dezelfde stijl is. Natuurlijk moet er ook op staan wie je bent, wat je doet en hoe mensen jou kunnen bereiken. Denk aan een email adres, website en telefoonnummer. Bewaar je visitekaartjes netjes. Als je iemand een verkreukeld kaartje geeft komt dit niet heel professioneel over. Je hebt hier speciale hoesjes voor en dik papier zal ook al helpen.

Er zijn tegenwoordig veel sites waar je je eigen visitekaartje kunt ontwerpen. Houd er alleen wel rekening mee dat zulke ontwerpen door iedereen gebruikt kunnen worden. Het zou dus zomaar kunnen dat je aan het netwerken bent en iemand het zelfde kaartje heeft als jij! Wil je graag een uniek ontworpen kaartje? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden. Ik help je graag!

Geloof jij nog in de papieren visitekaartjes en deel jij er veel uit?