Selecteer een pagina
 

5 tips om je zakelijke facebook pagina te verbeteren

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Tegenwoordig is Facebook niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Zowel privé als zakelijk wordt het veel gebruikt. Er zijn alleen een aantal dingen waardoor veel mensen de mist in gaan met hun zakelijke pagina. Ik heb 5 tips op een rijtje gezet zodat jij deze fouten niet meer hoeft te maken en je jouw Facebook kunt optimaliseren!

1. Zorg voor een goede duidelijke profielfoto

Voor je privé-pagina is dit meestal een leuke gezellige foto, maar voor je zakelijke pagina is dat een no-go. Zorg ervoor dat je profielfoto bestaat uit jouw bedrijfslogo, of leuke zakelijke foto.

Hierdoor zien mensen meteen dat het om jouw bedrijf gaat en kan er geen verwarring ontstaan met je privé-pagina.

Het is ook erg belangrijk dat je logo er in zijn geheel op past. Meestal worden logo’s aangeleverd zonder hier rekening mee te houden. Het logo wordt dan vierkant afgesneden door Facebook en is daardoor niet helemaal zichtbaar. Sommige mensen zijn handig met Photoshop of Canva en kunnen dit zelf recht trekken. Maar als je die kennis niet hebt, kan je dat het beste vragen aan je ontwerper.

2. Maak een passende header foto die past bij jouw huisstijl

Dit moet een eye-catcher zijn. Als mensen en potentiële klanten op jouw pagina komen, is de header foto het eerste wat ze zien. Je kunt hier eindeloos veel ontwerpen voor verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie foto die wat zegt over jouw bedrijf of gebruik een collage van meerdere foto’s. Ook hier kan je je logo terug laten komen of maak gebruik van je slogan, visie of aanbieding. De header foto mag best eens in de zoveel tijd veranderen!

3. Vul je profiel volledig in

Dit punt wordt vaak onderschat. Hier kan je alle relevante informatie kwijt over jouw onderneming. Veel bezoekers kijken hier om meer over jouw bedrijf te vinden, zoals bijvoorbeeld je website, visie of omschrijving. Zorg ervoor dat deze volledig is ingevuld!

4. Je zakelijke Facebook pagina draait niet om jou

Dit is één van de meest gemaakte fouten op Facebook. Soms kom je op een pagina terecht waarop je een hele dag van iemand kunt volgen. Ze plaatsen een bericht als ze wakker worden, wat ze met de lunch hebben gegeten en wat er voor de rest van de dag allemaal gepland staat.

Dit soort berichten kan je beter voor je privé-pagina bewaren. Op je zakelijke pagina draait het namelijk meer om je (potentiële) klanten. Zij zijn op zoek naar waardevolle informatie en worden afgeschrikt door teveel persoonlijke berichtjes. Persoonlijke berichtjes zijn super, en daardoor krijgt jouw bedrijf een gezicht. Maar het moet wel relevant zijn voor jouw doelgroep. Filter dus goed welke persoonlijke posts je wel of niet kunt posten!

Probeer je te verplaatsen in je klanten en te bedenken; wat voor informatie zouden zij van mij willen ontvangen? En speel daarop in.

5. Post regelmatig en veelzijdig

Het is belangrijk om je pagina up-to-date te houden. Door af en toe iets te posten, houd je je pagina levendig. Let wel op dat je ook niet té veel gaat posten. Het moet wel relevante informatie zijn die voor jouw doelgroep interessant kan zijn.

Als je op 1 dag ineens veel inspiratie hebt voor verschillende Facebook posts, post ze dan niet allemaal tegelijk! Je kunt je berichten ook inplannen. Zo kan je de berichten over een langere tijd verspreiden en voorkom je spam.

Mocht je geen idee hebben hoe je je Facebook moet gebruiken en wil je graag hulp? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden. Behaal jij veel resultaten met Facebook?