Selecteer een pagina
 

Dromen die uitkomen

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Ken je dat? Dat je al jaren droomt om ergens heen te gaan en dat het dan eindelijk zover is? Over de jaren heen heb je je proberen voor te stellen hoe het op zo’n plek zal zijn en hoe je je zou voelen. Soms is het totaal anders als je er dan eindelijk bent, maar soms… is het precies zoals je jezelf had voorgesteld.

Zo droomde ik al jaren van New York. Een immens grote stad waar alleen maar toffe dingen lijken te gebeuren. Van het Vrijheidsbeeld tot Central Park en van Times Square tot East Village of één van de vele andere wijken. Zoveel karakter, diversiteit en creativiteit. Wat een feest om hier te zijn!
Mijn droom van New York begon allemaal toen ik mijn toelatingsopdracht voor het Grafisch Lyceum maakte. We moesten een poster maken over onze toekomst en hoe deze eruit zou gaan zien.

Ik haalde mijn inspiratie uit een liedje van Marco Borsato – Vlinder: “Alles wat groot is, begon ooit klein”. Ik zou namelijk als grafisch vormgever klein beginnen en gaandeweg groeien en beter worden. Het idee van een zonnebloem kwam toen ook snel in beeld. Die groeit vanuit een zaadje immers ook uit tot een prachtige bloem!

Tot slot wilde ik allerlei afbeeldingen toevoegen die te maken zouden hebben met mijn toekomstige leven, zoals werken op een Apple computer. Wat voor mij toen echt een soort ‘ver van mijn bed show’ leek. Ik zou gaan werken met Adobe programma’s en ik zou voor magazines gaan werken. Maar ook koos ik voor een plaatje van Times Square. Hoe gaaf zou het namelijk zijn als mijn ontwerpen op 1 van de schermen daar te zien zou zijn?!

Ik werd toegelaten, rondde mijn opleiding na 4 leuke jaren af en groeide uit tot ‘een zonnebloem’. Inmiddels reis ik al anderhalf jaar samen met mijn bedrijf de wereld over. Op dit moment ben ik in New York en heb ik eindelijk Times Square voor het eerst in real life gezien. Zonder mijn ontwerpen weliswaar, maar voor mijn eigen bedrijf werken in de City of Dreams, telt voor mij ook.

Ik ben een gelukkig mens.