Selecteer een pagina
 

Waarom ik voor groen koos

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Kleuren zijn super belangrijk als het gaat om design. Het kan mensen (en potentiële klanten) aantrekken, maar ook wegjagen. Een kleur kies je dus niet zomaar of omdat het je lievelingskleur is. In deze blog leg ik uit hoe ik mijn perfecte kleur heb gevonden.

Ik moet eerlijk zeggen dat ontwerpers zichzelf vaak vergeten als het om hun eigen huisstijl gaat. Het is namelijk super moeilijk om iets voor jezelf te ontwerpen en klanten werk heeft eigenlijk altijd voorrang.

Toch had ik mijn huisstijl en logo voorrang gegeven, omdat ik een goed voorbeeld wil zijn. Als ik het zelf niet op een rijtje heb, hoe kan ik dat dan verkopen aan potentiële opdrachtgevers?!

Ik heb deze huisstijl inmiddels al ruim 2 jaar en ik ben er tot de dag van vandaag nog steeds onwijs blij mee! Natuurlijk veranderen er gaandeweg kleine dingetjes, maar de basis staat. En 1 van de basiselementen is het kleurgebruik.

 

Maar waarom koos ik voor groen? En niet voor een andere kleur?

Een kleur kiezen, ging gelukkig vrij gemakkelijk. Ik heb deze kleur heel bewust gekozen toen ik met mijn huisstijl aan de slag ging, omdat groen staat voor een aantal dingen die gelijkstaan aan mijn kernwaarden. Zo staat groen voor:

Groei en ontwikkeling

Dit is natuurlijk een hele fijne voor mezelf, maar zéker ook voor mijn opdrachtgevers. Met een mooie professionele huisstijl help ik hen met hun groei en ontwikkeling!

Het gaat dus niet alleen om mooie ontwerpen maken. Maar juist om mooie ontwerpen te maken die 100% bij een bedrijf passen en ook potentiële klanten voor het bedrijf gaan aantrekken. Je huisstijl kan namelijk nog zo mooi zijn, maar als het de verkeerde mensen aantrekt, heb je er uiteindelijk weinig aan…  

Relax en vertrouwen

Wat ik onwijs belangrijk vind binnen projecten, is dat het in een fijne omgeving gebeurt. Alles kan gezegd worden en er moet volop vertrouwen zijn. Naar mijn mening kan je alleen op die manier tot een supermooi eindresultaat komen.

 Een nieuw begin

Voor een ondernemer is het een flinke stap om een nieuwe huisstijl te laten ontwikkelen. Het is toch een groot onderdeel en het visitekaartje van je bedrijf en je wilt natuurlijk wel dat het mooi is en goed bij je past. Hoe gaaf als ik ze daarbij kan helpen om als het ware een nieuw begin te creëren.

Fris en vernieuwend

Natuurlijk zijn de ontwerpen die ik maak fris en vernieuwend. Elk logo is uniek en echt maatwerk. Ik heb heel duidelijk mijn eigen ontwerpstijl ontwikkeld en daarbinnen streef ik altijd naar frisse en vernieuwende ontwerpen.

Fris en vernieuwend geldt in dit geval ook heel erg voor mijn eigen bedrijf. Ik wil mezelf onderscheiden van andere vormgevers door de frisse content die ik deel, een vernieuwend aanbod en mega goede service.

 

Naast deze kernwaarden is de kleur groen ook heel herkenbaar geworden voor mensen om mij heen. Ik gebruik de kleur overal. Zowel op mijn website, Social Media kanalen, als op mijn visitekaartjes en zelfs mijn telefoonhoesje. Ik krijg dan ook regelmatig te horen dat ik zo herkenbaar ben. Juist vanwege die groene kleur. Als mensen iets in ‘mijn kleur groen’ langs zien komen, denken ze meteen aan mij.

Best tof wat een kleur kan zeggen over een bedrijf toch? Welke kleur heeft jouw huisstijl en weet jij daar de betekenis van?