Selecteer een pagina
 

Werken vanuit… Kroatië!

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Het eerste wat we van Kroatië zagen toen we uit het vliegtuig stapten was, jawel, de zon! Wat een heerlijk warm welkom was dat. Na een koude maand in Roemenië was dat echt even genieten. Mike en ik waren beide nog nooit in Kroatië geweest maar kregen meteen een goed gevoel toen we vanaf het vliegveld naar Split reden.

We hebben een heerlijk appartement in het midden van het oude centrum! We kunnen zelfs de zee zien als we uit het raam hangen. Wat een luxe om zo dicht bij winkels, cafés en restaurants te wonen. We hebben besloten om vanuit huis te werken deze maand omdat we een goede eettafel hebben waar we vandaan kunnen werken en op deze manier geld kunnen besparen voor als we straks naar Amerika gaan.

Het enige waar we geen rekening mee hadden gehouden was de internetsnelheid… Hoe snel het internet in Roemenië was, hoe langzaam is het hier. Onwijs goed om je geduld te trainen, maar buiten dat is het gewoon super irritant als je voor je werk bijna altijd online moet zijn.

We betrappen onszelf erop dat we in gesprekken over een eventuele bestemming met andere, als eerste vragen; hoe is de wifi?! In plaats van; hoe is het daar en ALLE andere vragen die je zou kunnen stellen. Internet junkies…? 😉

Door het slechte internet werden we eigenlijk gedwongen om andere opties te zoeken en zo kwamen we uit bij CoCreative Coworking. Het bleek een architectenbureau te zijn met extra ruimte voor flexwerkers. De eigenaar had een tijdje terug voor het eerst van coworking gehoord en hij vond het een perfecte manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Super aardige mensen en een plek waar we heel productief hebben kunnen werken!

Verder is Kroatië best een beetje koud… Ik denk dat we wat beter hadden moeten Googelen over het klimaat voordat we besloten om in November naar Kroatië te gaan. Ik had jullie graag jaloers willen maken met zon overgoten foto’s, maar de werkelijkheid is helaas anders. Het is aardig fris en het regent veel. Gelukkig kunnen we best flexibel werken en kunnen we de goede en zonnige dagen ertussenuit pikken om erop uit te gaan! Zo zijn we naar Dubrovnik en de Plitvice Lakes geweest. Wat is Kroatië toch een prachtig land!
Until next time Croatia, maar dan in de zomer of het voorjaar! <3