Selecteer een pagina
 

Werken vanuit… Roemenië

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

De tijd gaat zo onwijs snel! Tijd voor weer een nieuwe blog. Ik schrijf deze blog vanuit Roemenië en vandaag deel ik geen tips of nieuwtjes vanuit de grafische wereld, maar vertel ik wat over de bestemming waar ik vandaan werk! Zo kunnen jullie een beetje mee op reis 😉

Zoals veel van jullie weten, werk en reis ik samen met mijn vriend en onze bedrijven de wereld over. Waar wifi is, kunnen we werken dus waarom in Nederland blijven? We houden beide van reizen dus een superfijne combinatie!

We besloten om naar Roemenië te gaan omdat het een goedkope bestemming is en omdat oktober Halloween maand is. Mike is een onwijze fan van Halloween en waar kan je dat beter vieren dan in Transsylvanië. Ik heb me laten vertellen dat dit het land is van de vampiers en Dracula. Kom maar op dus!

We hebben deze maand onwijs geluk gehad met het weer. Het is wel koud, maar we hebben best veel zon gehad. Gemiddeld zo’n 12 graden met zon is toch niet verkeerd. Vergeleken met Azië is het natuurlijk wel afzien. Helemaal doordat ik de herfst en winter vorig jaar heb overgeslagen. We hebben de laatste paar dagen zelfs nachten onder het vriespunt gehad, brrr…

Cluj-Napoca, de stad waar we in verblijven, viel eerlijk gezegd een beetje tegen. De stad is erg grijs en grauw en het is soms net alsof je in het communisme stapt. Best zonde want iedereen die we hier spreken is verliefd op deze stad. Er is onwijs veel te doen en elk weekend is er wel een ander festival. Van boeken festival tot design week. Daarnaast is het ook een studenten stad, waardoor er ook veel hippe koffietentjes etc. te vinden zijn. Gelukkig hebben we een aantal leuke mensen ontmoet die ons oordeel over de stad iets hebben kunnen veranderen.

We werken hier vanuit een coworkingspace. We hebben een flexwerk abonnement en kunnen hier elke dag naar binnen lopen. Helaas is het niet zoals we hadden verwacht… Ik moet eerlijk zeggen dat wij erg verwend zijn door een fantastische coworkingspace in Thailand, waar ze een hele fijne community hebben. Gezamenlijk lunchen en ook buiten werktijden nog leuke dingen doen. Dat vinden ze hier blijkbaar niet zo belangrijk. Iedereen is heel gefocust aan het werk en heeft weinig oog voor elkaar. Jammer, maar dat heeft voor ons wel voor 4 hele productieve weken gezorgd.

Zo ben ik een aantal nieuwe projecten gestart, andere afgerond en volop nieuwe ideeën aan het uitwerken voor de toekomst! Waarover later meer! Spannend…

En dan heb ik hier nog een toffe timelaps voor jullie. We lopen namelijk elke dag een half uur naar ons werk en een half uur weer terug naar huis. Ik vind deze timelaps zelf heel gaaf omdat je zo goed de sfeer kunt proeven van hoe het hier is. Gefilmd op een regenachtige morgen waardoor het nóg grijzer lijkt, maar let ook zeker even op alle mooie herfstkleuren!
Vinden jullie dit soort blogs leuk om te lezen? Laat het dan even weten in de comments!