Selecteer een pagina
 

Branding die jouw expertstatus onderschrijft

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Laten we eerst beginnen met de definitie van branding… Het is namelijk best een vaag begrip en je hoort het tegenwoordig overal en met verschillende betekenissen.

De American Marketing Association gebruikt deze definitie:

A name, term, sign, symbol, design, or a combination of them intended to identify the goods and services of a seller and to differentiate them from those of competition. 

Eigenlijk is branding dus alles wat jij als ondernemer en als bedrijf naar buiten brengt. Dus dat is onder andere je logo en je website, maar ook een blogpost, informatiemateriaal, banners, sales gesprekken of een Instagram post.

En het is belangrijk dat je in alles, hetzelfde uitstraalt.

  • Visueel gezien betekend dat dat je overal dezelfde lettertypes en kleuren gebruikt. Dat je overal je logo of beeldmerk voorbij laat komen en dat je sfeerfoto’s gebruikt die bij jouw missie passen. Dat zorgt ervoor dat je flyer of promotiemateriaal bijvoorbeeld dezelfde sfeer uitstraalt als jouw website.
  • Maar ook qua teksten of live gesprekken is het dus belangrijk dat je altijd in dezelfde toon praat en dus dezelfde taal spreekt. Spreek je in een live gesprek heel vlot en zijn de teksten op je website heel afstandelijk en formeel. Dan klopt er iets niet.

En hierbij is die doelgroep ook weer heel belangrijk. Praat over dingen waar jouw doelgroep wat aan heeft en deel waardevolle info voor je doelgroep. Zoals bijvoorbeeld tips waar ze écht wat aan hebben.

Alles bij elkaar zorgt voor ijzersterke branding die herkenbaarheid creëert en zal bijdragen aan jouw professionaliteit en expertstatus, mits je dit professioneel aanpakt!

Zelf een logo en website in elkaar draaien is misschien wat je hebt gedaan toen je net begon als ondernemer. Of misschien heb je het zien gebeuren bij je conculega’s, dat de buurjongen of een nichtje dat heeft opgepakt, omdat er nog geen budget voor was of omdat je het juist zo leuk vind om zelf te doen. Allemaal prima natuurlijk en bij elke fase in je bedrijf, horen andere beslissingen en investeringen.

Maar als je écht gezien wilt worden als professional, die expertstatus wilt uitdragen en zichtbaar wilt worden, dan is het nodig om jouw branding en huisstijl professioneel vorm te laten geven.

Een vormgever kan namelijk jouw onderscheidend vermogen vangen in ontwerpen die jouw specifieke doelgroep aanspreken. Niet zomaar een mooi plaatje dus, maar écht een logo dat helemaal bij jou past en aansluit bij jouw doelgroep. En daardoor ga je opvallen!

Als je jouw branding en uitstraling helemaal op een rijtje hebt en dit consequent blijft doorvoeren, zal je dat terugzien in een stijgende omzet. Mensen gaan je namelijk herkennen, vertrouwen en zullen daardoor sneller klant bij jou worden.

Ik help je daar graag bij! Vraag vrijblijvend een kennismakinggesprek aan.