Selecteer een pagina
 

De wereld van Kleur!

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Sta jij weleens stil bij de betekenis van kleur? Je hebt niet voor niets een lievelingskleur en waarschijnlijk is ook de kleur in jouw logo niet zonder reden gekozen. Vandaag ga ik een klein beetje in op de betekenis van kleur.

Eerlijk gezegd stond ik nooit zo stil bij kleur. Ik ontwerp altijd vanuit mijn gevoel en kies zo dus ook de kleuren uit. Meestal gaat dit in overleg met de opdrachtgever die een voorkeur heeft voor een bepaalde kleur en zo komen we altijd tot een passend eindresultaat.

Maar toen leerde ik Anne-Lies van Bloei! kennen. Een kleurcoach met onwijs veel ervaring, die van alles over kleur kan vertellen. Super bijzonder en inspirerend, ik hang altijd aan haar lippen. Kleur doet namelijk iets met je. Ik volgde een cursus bij Anne-Lies en er is een wereld voor me opengegaan. Ik kijk nu heel anders naar kleur en kan mijn opdrachtgevers veel beter adviseren over de kleuren voor hun website of logo.

Zo heb ik bijvoorbeeld ook heel bewust voor deze kleur groen gekozen voor de huisstijl van BLOOM. Zelf had ik niet echt wat met groen, maar ik vond de betekenis zo mooi.

Groen staat namelijk voor een luisterend oor, meevoelen, aandacht geven, ruimte en respect. Alles op je eigen tempo doen, een nieuw begin, rust, harmonie, natuurlijk, puur en eerlijkheid. Dit zijn belangrijke kernwaardes binnen BLOOM. Ik vind namelijk dat je hiermee de mooiste dingen kunt bereiken en creëren. Niet alleen voor mezelf, maar juist ook voor mijn opdrachtgevers. Daarnaast valt de kleur lekker op en geeft hij mij een extra duwtje in de rug om zichtbaar te zien. Want wat nou als ik mooie dingen kan maken en ondernemers kan helpen, maar ze mij niet kunnen vinden?!

Bij Anne-Lies heb ik ook geleerd dat je smaak in kleur door de jaren heen kan veranderen. Zo hield ik nooit van groen of oranje, maar kan ik deze kleuren nu heel erg waarderen. Ik heb mijn logo zo ontworpen dat hij op elke achtergrondkleur goed uit zou komen en toch nog herkenbaar zou zijn. Mocht ik ooit op een andere kleur over willen stappen, dan is dat altijd mogelijk. Ik kreeg laatst een opmerking van iemand dat ze groen met BLOOM associeerde en stiekem werd ik daar heel blij van!

Best leuk al die kleurtjes, maar voor nu houd ik het toch lekker bij mijn kleur groen! 😉

Vinden jullie kleur ook zo interessant? Ik ben erg benieuwd hoe jij de kleur van jouw logo hebt gekozen en of daar een achterliggende gedachte achter zit! Laat ook even in de reacties over welke kleur je wat meer informatie zou willen hebben!