Selecteer een pagina
 

Kies marketing manieren die goed bij jou passen

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Jezelf en je bedrijf promoten kan op veel verschillende manieren en het is daarbij belangrijk dat jij een manier vindt die bij jou past. Neem dus niet klakkeloos over wat iedereen om jou heen doet of wat alle marketinggoeroes zeggen, maar bedenk wat goed bij jou én jouw doelgroep past.

Elke week live gaan op Instagram is namelijk leuk en goed voor je zichtbaarheid. Maar als jij filmpjes maken doodeng vindt of jouw doelgroep meer op Youtube of LinkedIn zit, is dat natuurlijk onzin. Of als je bedenkt dat je wekelijkse email nieuwsbrieven wilt versturen, maar het lastig vindt om leuke stukjes te schrijven, dan kan je je energie en tijd beter in andere dingen stoppen!

Bekijk dus jouw situatie. Waar voel jij je goed bij en kijk of dat matched met jouw doelgroep.

Van daaruit kan je dan dingen uitproberen en testen wat goed werkt. Denk hierbij vooral ook aan je doelgroep en het onderzoek dat je hebt gedaan. Waar zijn ze te vinden en wat spreekt hen aan. Zo kom je er vanzelf achter wat het beste werkt voor jouw situatie.

Welke marketingmiddelen je ook gaat gebruiken; Het is belangrijk om te laten zien dat er een persoon achter jouw bedrijf staat. Jij dus! Want mensen doen veel liever zaken met personen, dan met onpersoonlijke bedrijven. Jezelf laten zien wekt daardoor dus onwijs veel vertrouwen op.

Maar wat nou als je niet graag voor de camera staat…?

Optie 1. Gewoon doen en delen die hap!
Dit heb ik zelf gedaan. Ik vond het in het begin namelijk best spannend om foto’s van mezelf te delen… Wie zit daar nou op te wachten, en oh ik heb een rood hoofd, of mijn haar zit niet goed. Ik kon genoeg redenen verzinnen om een foto niet te delen. Maar beetje bij beetje ben ik foto’s gaan delen en ik begon aan het idee te wennen. Ik zag dat de foto’s die ik deelde meer reacties kregen en ik voelde me er steeds minder gek bij.

Optie 2. Laat professionele foto’s maken. Dan weet je zeker dat er mooie plaatjes uit komen die je met trots kunt delen. En nog fijner als deze foto’s ook bij je branding passen. Het gaat tenslotte nog steeds om die herkenbaarheid. Als jouw foto’s deskundigheid en professionaliteit uitstralen, geloven mensen dat ook tijdens die eerste indruk!

En natuurlijk zal je hier ook een beetje van optie 1 nodig hebben. Want je moet alsnog die stap zetten en het gewoon gaan doen en delen. Want alleen dan ga je eraan wennen en het verschil zien. 

Door foto’s van jezelf te delen, ben jij ineens een stuk bereikbaarder voor jouw klanten. Ze hebben het idee dat ze je al kennen en zullen daardoor sneller klant worden. Allemaal dingen die bijdragen aan jouw zichtbaarheid, herkenbaarheid en expertstatus.