Selecteer een pagina
 

10 ideeën voor social media content

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Loop jij ook weleens vast bij het maken van Social Media content? Ik heb het regelmatig en ik vind het voor mezelf soms best moeilijk om nieuwe ideeën te verzinnen. Meestal heb ik in het begin wel een lijstje, maar dat lijstje raakt aardig snel op als je meerdere keren per week wilt posten.

Voor andere ondernemers vind ik het maken van content eigenlijk helemaal niet zo moeilijk! Best gek hoe dat gaat. Ik heb over de jaren heen een lijst gemaakt met Social Media content ideeën. En ik ga er hier 10 omschrijven!

  1. Quotes.

Het klinkt misschien heel cliché, maar quotes doen het over het algemeen heel goed op Social Media. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat de quotes aansluiten op jouw doelgroep. Zo kan je als coach motiverende quotes posten en vaak kan je hier ook nog een verhaal of een opdracht aan koppelen.

  1. Behind the scene foto’s.

Dit kunnen allerlei foto’s zijn. Bijvoorbeeld foto’s van voorbereidingen voor een presentatie of foto’s van het productieproces van een product dat je verkoopt. Of werk je vandaag op een hele leuke werkplek.

  1. Vragen stellen.

Post simpele vragen waar je volgers makkelijk en snel op kunnen antwoorden. Je kunt bijvoorbeeld vragen naar hun passie of wat ze vroeger wilde worden. Pas de vragen aan op je doelgroep en zorg ervoor dat ze er niet al te lang over na hoeven te denken. Dat zorgt er namelijk voor dat ze sneller reageren.

  1. Deel waardevolle content van anderen.

Wees niet bang om content van andere te delen. Als de content waardevol is voor jouw volgers, kan je dat gewoon delen. Het is misschien niet zo handig om content van je directe concurrent te delen. Maar als je bijvoorbeeld een personal trainer bent, kan je ook recepten delen van foodbloggers!

5. Case Studies

Casestudies zijn erg handig om te laten zien hoe iemand een product of dienst ervaren heeft. Vaak kunnen mensen zich herkennen in het verhaal waardoor zij snappen waarom het voor hun ook relevant kan zijn. Daarnaast kan het ook vragen beantwoorden en twijfels wegnemen!

  1. Fan foto’s.

Deel foto’s van blije klanten. Voor mij zou dat bijvoorbeeld drukwerk kunnen zijn die mijn klanten ontvangen. Heb je geen foto’s van tevreden klanten? Dan kan je daar natuurlijk ook naar vragen.

  1. Video’s.

Video’s worden steeds populairder. Ze zorgen voor groot bereik en het is een leuke, persoonlijke manier om zichtbaar te worden bij jouw (potentiele) klanten. De video’s kunnen over van alles gaan! Stel jezelf bijvoorbeeld voor door middel van een filmpje of neem je volgers mee in een rondleiding in jouw kantoor. Denk vooral niet te moeilijk!

  1. Beantwoord vragen.

Je krijgt vast een hoop vragen over jouw producten of diensten. Beantwoord deze vragen ook af en toe op Social Media! Er zullen vast meer mensen met vragen zitten die je op deze manier kunt beantwoorden.

  1. Sneak peek.

Ben jij met een nieuw product bezig of komt er een nieuwe blogpost aan? Post een sneak peek om nieuwsgierigheid op te wekken. Zo geef je ze leuke insider informatie en zullen ze je misschien wel in de gaten gaan houden voor wat er komen gaat!

  1. Lijstjes:

Deel jij weleens lijstjes op je blog zoals deze? Lijstjes met tips? Deel bijvoorbeeld om de week een tip van dat lijstje op Social Media met een linkje naar de volledige blog. Waardevol voor je volgers en meer lezers voor je blog!

Ik hoop dat deze tips je gaan helpen bij het maken van nieuwe Social Media content. Mocht je graag meer tips willen… Ik heb een gratis E-Book geschreven met 101 content ideeën voor Social Media! Download hem gratis!

Download nu het gratis eBook

Bomvol met 101 content ideeën voor Socia Media!

Marketing by