Selecteer een pagina
 

Update vanuit… Colombia!

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

We beginnen meteen maar weer even met een cliché. Wat vliegt de tijd. De laatste update die ik schreef was toen we begin januari in New York waren. Wat er in de tussentijd allemaal is gebeurd en waar we op dit moment zijn, ga ik je in deze blog vertellen!

Na New York hebben we de kou (-10) verruild voor het wat warmere Miami. We hadden hier een fijne kamer in een Coliving plek. Tegenwoordig wordt het leven als reizende ondernemer steeds makkelijker. Coworking plekken vind je overal, internet is op de meeste plekken vrij goed en sinds een tijdje zijn er dus ook steeds meer Coliving plekken. Dit houdt in dat je in een gezamenlijk huis als het ware samenwoont, met gelijkgestemde mensen. In ons geval dus met reizende ondernemers, ook wel Digital Nomads genoemd.

Tijdens ons verblijf in Miami werden we een beetje overdonderd door de New York Times. Ze kwamen foto’s schieten voor een artikel over Digital Nomads en we zijn uiteindelijk groot bovenaan het artikel beland. Het leven kan soms gek lopen 😉

Vervolgens zijn we doorgevlogen naar Nicaragua, waar we ook in een Coliving plek verbleven. Wat een heerlijk uitzicht en wat fijn om weer terug te zijn op een tropische plek. Ik voel me onder de zon toch echt wel een stuk fijner! Overigens ook super goed voor de productiviteit! Het voordeel van het leven in een Coliving plek is dat je andere mensen leert kennen waar je nieuwe dingen van kunt leren. Super leuk om ideeën en vaardigheiden uit te wisselen.

Naast het prachtige uitzicht was een ander hoogtepunt in Nicaragua ongetwijfeld ons paardrij-avontuur voor Mike zijn verjaardag op het strand!

Na Nicaragua zijn we vertrokken naar Medellín in Colombia, en hier zullen we de komende 2 maanden verblijven. We hebben een fijn appartement met een prachtig uitzicht over de stad. Tot nu toe zijn we hier super productief en kunnen we even lekker knallen en aan toffe projecten werken.

Ik hoor sommige van jullie al denken, is die stad wel veilig? Medellín is tenslotte de drugshoofdstad én een van de meest gevaarlijke steden van de wereld geweest?! Voordat we naar Medellín kwamen hebben we ook wel even getwijfeld, is dat wel een slim idee? Natuurlijk hebben we goed ons ‘huiswerk’ gedaan. We hoorden alleen maar positieve verhalen en achteraf gezien, ben ik zó blij dat we zijn gegaan! Het is hier fantastisch. We verblijven in een veilige en levendige wijk en de mensen hier zijn onwijs vriendelijk.

Afgelopen weekend hebben we een wandeltour gedaan door het stadscentrum. Geweldig om te zien hoeveel verschillende gezichten deze stad heeft. Natuurlijk moet je in sommige wijken voorzichtig zijn en extra op je spullen letten, maar dat hebben we in alle grote steden toch?

Wat ik het meest indrukwekkend vind tot nu toe, is toch wel de instelling van de locals. Ik ben enorm verrast door de positiviteit hier. De mensen hebben zoveel nare dingen meegemaakt. Een zwarte geschiedenis die niet zomaar te vergeten valt. Maar ondanks alles, zijn ze super vriendelijk, gastvrij en staan ze positief in het leven. Ze proberen zich te focussen op de leuke en fijne dingen, zelfs als deze maar heel klein zijn. Ik vond het een prachtig leermoment en ik ben heel benieuwd wat Colombia nog meer voor ons in petto heeft 🙂