Selecteer een pagina
 

Werken vanuit…
Thailand

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Werken en reizen tegelijk klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar het kan écht! Mijn vriend en ik doen het inmiddels al ruim 2,5 jaar en we vinden het onwijs fijn. Thailand heeft voor ons beiden een speciaal plekje in ons hart, dus we besloten om terug te gaan.

We zitten op dit moment op Koh Lanta, een klein eilandje aan de westkust van Thailand. Het fijne is dat we hier al eens zijn geweest, dus het voelde als thuiskomen. We wisten al waar we gingen verblijven, waar we productief kunnen zijn en natuurlijk waar we de beste Curries en Pad Thais kunnen eten. Niet geheel onbelangrijk! 😉

Maar hoe ziet ons leven er nou precies uit?

Eigenlijk is ons leven hier hetzelfde als in Nederland. Ik werk van maandag tot en met vrijdag van ongeveer 8:00 tot 17:00 uur. Soms langer, soms wat korter. Het voordeel is dat ik al mijn werk online kan doen. Ik ontwerp alle opdrachten dus vanuit Thailand en vervolgens stuur ik ze naar mijn opdrachtgevers in Nederland en België. Ideaal toch? En als ik een keer een afspraak heb, dan doe ik dat gewoon via Skype en dat gaat super goed!

Op deze manier kan ik dus gewoon mijn werk doen, maar heb ik wel het voordeel dat ik aan het einde van de werkdag, met een verse mango shake naar de zonsondergang kan kijken vanaf een prachtig strand in Thailand. En niet te vergeten te gaan eiland hoppen, snorkelen of gewoon te relaxen op het stand in het weekend. Bijna hetzelfde als in Nederland, maar dan net even anders!

Ongeveer 2 weken geleden postte ik een filmpje op Facebook, waarop je kon zien hoe wij dagelijks naar ons werk gaan. Best geinig toch? Beter dan een uur in de file staan om van A naar B te komen in de Nederlandse ochtendspits…

Naast dat Thailand gewoon een geweldige plek is om te zijn, zijn er nog meer voordelen. Het tijdsverschil is een hele grote. Als ik mijn bed uit kom en begin met werken, ligt Nederland nog te slapen. Ik kan de hele ochtend super productief zijn, waardoor ik mijn werk snel terug kan sturen naar mijn opdrachtgevers. We lopen hier 6 uur voor dus daar wordt goed gebruik van gemaakt. Win win dus!

Een ander voordeel is KoHub, de coworkingspace. We hebben hier als het ware een flexwerkplek, maar het is zoveel meer dan dat. We ontmoeten hier dagelijks nieuwe interessante mensen die in hele korte tijd goede vrienden worden.

Vandaag heb ik een filmpje gemaakt waarin ik je meeneem naar onze werkplek in KoHub.

Ook maakte ik dit geweldige filmpje door elke dag korte fragmenten te maken in februari. Super leuk om de maand in vogelvlucht terug te zien.

Daarnaast zorgt Thailand ook nog eens voor veel inspiratie en zit ik lekker in mijn vel. Wat wil je nog meer?

Wanneer kom jij naar Thailand om mij op te zoeken? Wellicht een leuke zakenreis, terwijl ik je logo en huisstijl ontwerp? 😉