Selecteer een pagina
 

Waarom online zichtbaar zijn zo belangrijk is

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Je hoort het overal om je heen. Elke business goeroe heeft het erover. Online zichtbaarheid. Maar waarom is dat nou zo belangrijk en waarom zou jij daar vandaag nog mee aan de slag moeten gaan? Ik leg in deze blog uit waarom het zo belangrijk is en ik geef je 2-handige tips om online zichtbaar te worden.

Er is een hele eenvoudige manier om uit te leggen waarom online zichtbaarheid belangrijk is:

Als mensen niet weten dat je bestaat, dan gaan ze ook nooit wat bij je kopen.

Als je bijvoorbeeld een fysieke winkel hebt, wil je graag dat mensen je winkel komen bezoeken. Maar als niemand van je winkel af weet, komt er vast ook niemand langs. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt oplossen. Je kunt kennissen en vrienden vertellen van je nieuwe winkel. Wie weet vertellen ze dat dan wel door aan hun kennissen en vrienden. Of je kunt een groot bord op de stoep zetten, een advertentie plaatsen in de lokale krant of flyers rondbrengen. Langzaam zal je zien dat mensen je weten te vinden.

Nou gaat dit natuurlijk niet voor iedereen op. Deze manieren passen lang niet bij alle bedrijven en je moet natuurlijk wel de juiste doelgroep bereiken. Juist hierbij is online zichtbaarheid zo belangrijk. Door jezelf te laten zien, gaan mensen je leren kennen en weten ze wat je te bieden hebt. Wellicht gaan ze ook over tot een aankoop of het maken van een afspraak en zullen ze je aanbevelen bij hun vrienden. En dat is nou juist wat we willen!

Maar waar begin je nou met online zichtbaar worden? Ik geef je 2 tips waar je vandaag nog mee kunt beginnen:

1. Website met duidelijk info.

Als je nog geen website hebt, is dat natuurlijk de eerste stap! Maar als je die al wel hebt, is het belangrijk om er eens kritisch naar te kijken. Verplaats je vooral in de mensen die je site komen bezoeken. Kunnen ze meteen zien wat je doet? Welke problemen je op kunt lossen? Waar ze je kunnen vinden of hoe ze contact met je op kunnen nemen?

Zorg voor relevante informatie, met zo min mogelijk woorden. Mensen hebben steeds minder tijd, dus lappen tekst lezen is niet waar ze naar opzoek zijn. Beschrijf alles zo beknopt mogelijk.

Daarnaast is het belangrijk om je ‘over-mij’ pagina persoonlijk te maken. Een zakelijk ‘cv-praatje’ voldoet niet meer. Mensen willen je leren kennen, weten wat je doet en waarom je dat doet. Daarnaast zijn opleidingen tegenwoordig veel minder relevant. Je kunt ze natuurlijk nog wel noemen, maar ze hoeven niet meer prominent in beeld. Gebruik begrijpelijke taal en vergeet vooral geen leuke foto toe te voegen 😉

2. Social Media 

Ben jij al actief op Social Media? Misschien zit je op Facebook, LinkedIn of Instagram. Dan ben je al goed bezig. Maar ben je nog niet actief? Ga dat dan snel doen! Social Media zit zo in ons dagelijks leven geïntegreerd waardoor het de perfecte manier is om je doelgroep te bereiken! Denk daarbij wel goed na over je doelgroep. Zo is de zakelijke branche erg actief op LinkedIn en kan je een jongere doelgroep beter opzoeken op Instagram of Facebook.

Vergeet op Social Media ook vooral niet persoonlijk te zijn. Mensen leren graag de personen achter het bedrijf kennen. Hierdoor bouw je een band op met je volgers en dus potentiële klanten. En vergeet niet; als mensen niet weten wie je bent of wat je doet, zullen ze niks bij je kopen. Licht je diensten toe als dat nodig is en laat zien waar je mensen mee kunt helpen. Let hierbij wel op dat je niet alleen maar gaat verkopen. Social Media is in eerste instantie om een band op te bouwen met je volgers.

Loop je vast bij het maken van content voor op Social Media? Ik schreef eerder al een blog met 10 content ideeën.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om beter zichtbaar te worden online. Denk vooral niet te moeilijk en zet 1 stap tegelijk. Het liefst vandaag nog 😉 Wil je brainstormen wat voor jou de beste keuze is? Stuur me dan gewoon een mailtje of een berichtje op Facebook! Ik help je graag!